4/26/2012

Holidays: Monaco






Afgelopen zomer ben in naar de Bloemen Riviera van Italië geweest. We hebben toen ook Monaco bezocht. Het was zelfs zo leuk dat we twee keer zijn geweest. Monaco is een prinsdom dat tussen Italië en Frankrijk ligt. Vlakbij andere jet set plaatsen zoals: Nice, Cannes en Saint-Tropez.




Maar wat is er nou zo bijzonder en leuk aan Monaco? Monaco is niet groot en als je er twee keer bent geweest ken je bijna de weg al. En natuurlijk... alle dure dingen die je er ziet! Dure automerken zoals Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Maybach, Lamborghini en Aston Martin zijn daar heel normaal. Er zijn veel designer shops en dure hotel en restaurantjes.




Maar een van de mooiste dingen is wel de jachthaven. Er liggen daar enorm grote jachten. Veel zijn van bekende rijke mensen of van olie sjeiks. Toen we over straat liepen zagen we zelfs een vliegtuigmakelaar waar je je eigen privé jet kon kopen! Zoiets had ik nog nooit gezien. Echt alles in Monaco is mooi. Er zijn veel parkjes en ook liften. De straten van Monaco zijn als een soort trap. En door de lift hoef je niet steeds een stijl stuk op te lopen.








Toen wij er waren was de prins van Monaco pas getrouwd, daarom was het ook extra netjes. Er lag zelfs een rode loper in de winkelstraat!
De meeste designer shops zijn in Monte Carlo. Dat is eigenlijk de hoofdstad van Monaco. Daar zit ook het Casino en het beroemde Hotel de Paris. Daar  stonden ook allemaal Bentley’s voor de deur die gepoetst werden door het personeel. Eigenlijk lijkt Monaco op een soort mini LA.



Als je ooit bij Monaco in de buurt komt moet je er zeker even heen! Je weet niet wat je ziet. Als ik ooit de kans krijg om er te gaan wonen zou ik geen moment twijfelen. Het enige nadeel is dat ze er Frans praten. Daar kan ik echt niks van haha ;)


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en ik ben benieuwd of jullie er ooit zijn geweest. 


 

No comments:

Post a Comment